Bästa marknadsföringsstrategin-gör det du älskar och älska det du gör

Blogg
juni 23, 2016
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Gör det du älskar, älska det du gör
Varumärket är det där osynliga emotionella bandet som uppstår mellan köparna (kunder, arbetsgivare) och varumärket. Det är det bandet som får oss att bli engagerade och lojala. Varumärket handlar väldigt sällan om hårdvaran, det är en känslomässig upplevelse både för våra uppdragsgivare/kunder och för oss. Vad krävs då för att skapa de där banden? För att få dina uppdragsgivare att lägga märka till dig, vilja anlita dig och helst förbli lojala? 

Kärnan stavas ENGAGEMANG! Ett genuint engagemang är attraktivt, det går inte att fejka och det är en av de saker som skiljer dig från andra. Du behöver alltså hitta de frågor eller områden som du brinner för, där du vill göra skillnad. Du ska kunna svara på frågan varför du gör det du gör och vad tycker du är allra roligast att göra? Man brukar säga att ”gör det du älskar och få dina kunder eller arbetsgivare att älska det du gör”. Och jag kan inte annat än att hålla med, det är världens enklaste och mest effektiva marknadsföringsstrategi.

Om du inte redan vet det, så är det dags att identifiera det du älskar att göra. Kanske kan några av de här frågorna vara till hjälp:

• Om du skulle undervisa andra om vad som är allra roligast i livet, vad skulle det vara?
• Vad skulle få dig att hoppa upp ur sängen klockan 6 en lördag morgon?
• Vilka ämnen tycker du är så roliga och intressanta att du kan prata om dem oavbrutet?
• Vad ger dig energi och lust? Skriv ner så många saker du kan komma på.
• Finns det någon fråga eller ett område som du skulle kunna ägna ditt liv åt?
• Om du besöker en bokhandel – vilken avdelning går du helst till?
• Vad tyckte du var roligt att göra som barn? Vad av det gör du idag?
• Vilka lektioner i skolan gillade du mest?
• Vilket är ditt drömjobb. Varför då?
• Vad gör dig stolt en dag på jobbet? Vad har du (och dina kollegor) åstadkommit då?

Ser du ett tydligt mönster i dina svar? Om du måste plocka ut en aktivitet eller ett område du brinner lite extra för, vad skulle det vara? Fundera på hur du kan göra mer av det du brinner för och på vilket sätt det kan gynna dig, ditt team och företaget du jobbar på eller med!

Bestäm dig för vad som kommer att göra ditt yrkesliv roligt och börja röra dig i den riktningen. När vi älskar det vi gör är vi beredda att gå den där extra milen, trots motgångar på vägen. Det är också där vår största potential finns och det är då som vi kan tänka oss att investera både tid, energi och pengar för att bli riktigt bra.  Och det är det dessutom det som branding handlar om!

Relaterade Inlägg

Blogg
april 24, 2023

Drömchefens egenskaper där LYSSNA är den viktigaste

Kraven på dagens ledare är många och kommer från alla håll och kanter; uppifrån, utifrån och inifrån. Det är inte lätt att vara en…
Blogg
mars 31, 2023

TEDxStockholm presenterar åtta idéer och åtta talare

De flesta av er har säkert någon gång lyssnat på ett TED talk, vi har inspirerats och fascinerats av fantastiska talare som Simon Sinek,…
Följ oss
©2016 All Rights Reserved.