Bli en vinnare med personligt varumärke

Blogg
mars 23, 2015
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

misslisibell2

När Resumé utsåg näringslivets 150 superkommunikatörer fick branschens etablerade namn se sig besegrade – av en 13-åring. Lisa ”Misslisibell” Jonsson tog hem årets titel.

Vem är det, kanske du undrar nu? Kort bakgrund: när Lisa var 10 år startade hon Youtubekontot Misslisibell och började videoblogga om smink. I dag har hon en kvarts miljon följare (!). Målgruppen är tjejer i tioårsåldern.

Varför vann Lisa? Efter en stunds googlande känns valet ändå ganska självklart och det finns flera saker vi kan lära oss av den unga Youtubestjärnan:

  1. Var dig själv! Med ett personligt varumärke sticker du ut från mängden.
  2. Lär känna din målgrupp och anpassa innehållet!
  3. Välj rätt kanal! Misslisibell finns på YouTube, där den unga generationen är de flitigaste användarna. Statistik från .SE visar att hälften av alla unga mellan 12-15 år använder YouTube varje dag. Hela 98 procent har kollat YouTube någon gång.

Efter en snabb blick på topp fem i Resumés lista går det att hitta vissa likheter. Alla har starka personliga varumärken och uppfattas som autentiska. Alla – utom prins Daniel av förklarliga skäl – är aktiva på sociala medier. Där kan de styra över innehållet och bilden av sig själva. Sångerskan Zara Larsson bloggar och instagrammar. Felix ”PewDiePie” Kjellberg är ett annat svenskt Youtubefenomen. Zlatan har en egen app.

Så om du vill bli en av framtidens superkommunikatörer gäller det att hänga med i den digitala utvecklingen och våga gå ifrån de traditionella kanalerna. Och du måste vara dig själv! Kom ihåg – vi köper personen, inte företaget.

Relaterade Inlägg

Blogg
april 24, 2023

Drömchefens egenskaper där LYSSNA är den viktigaste

Kraven på dagens ledare är många och kommer från alla håll och kanter; uppifrån, utifrån och inifrån. Det är inte lätt att vara en…
Blogg
mars 31, 2023

TEDxStockholm presenterar åtta idéer och åtta talare

De flesta av er har säkert någon gång lyssnat på ett TED talk, vi har inspirerats och fascinerats av fantastiska talare som Simon Sinek,…
Följ oss
©2015 All Rights Reserved.