David Hellenius, Fredrik Skavlan och Peter Jihde – giganternas kamp

Blogg
juli 6, 2014
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Tre mycket starka varumärken i tv-världen. Tre mediapersonligheter som alla tre har vunnit fina priser och utmärkelser. Och vunnit den stora publikens hjärta. Gemensamt är att de har en stark närvaro, är kvicktänkta och har en förmåga att hantera det oväntade. Och att de känns äkta. Vad skiljer dem åt då?

Hellenius´ namn kopplas nog i första hand till humor. I de flesta sammanhang där han medverkar är det fokus på humor. Hellenius´ styrka är att improvisera, att oväntat klippa av med ett skämt (ibland lite elakt) som verkar komma från tomma intet. Blixtsnabbt.

Jihde har genom att skickligt korsbefrukta initierad sport med lätt underhållning tagit sig till andra arenor än sportens. Han kännetecknas av, förutom sitt uttalade modeintresse och faiblesse för frisyrer, sitt kroppsspråk och sina karaktäristiska gester som han behärskar till fulländning. (läs mer under månadens varumärke)

Till skillnad mot både Jihde och Hellenius sätter Skavlan inte sätter sig själv i centrum. Han säger att de bästa programmen är där han är med väldigt lite. Att hans jobb är att få gästerna att fungera, att berätta goda historier som fångar en publik. Skavlan är tydlig, duktig på att få alla att delta och drar sig inte för att ställa tuffa frågor. Det i kombination med att han är lite ”pojkrufsig” i sin framtoning och har lite bus i ögonen har gjort att han har fått ett tydligt och starkt varumärke.

Vem som är bäst – det handlar ju om tycke och smak. Men ett starkt personligt varumärke handlar om att vara känd för rätt saker, att förstå och ta kontroll över hur man uppfattas.
Att vara verkligt duktig på det man gör, att tydligt skilja sig från andra personer med liknande bakgrund och erfarenheter samt att vara autentiskt.

Och det lyckas de ju med, alla tre.

 

Relaterade Inlägg

Blogg
april 24, 2023

Drömchefens egenskaper där LYSSNA är den viktigaste

Kraven på dagens ledare är många och kommer från alla håll och kanter; uppifrån, utifrån och inifrån. Det är inte lätt att vara en…
Blogg
mars 31, 2023

TEDxStockholm presenterar åtta idéer och åtta talare

De flesta av er har säkert någon gång lyssnat på ett TED talk, vi har inspirerats och fascinerats av fantastiska talare som Simon Sinek,…
Följ oss
©2014 All Rights Reserved.