”Hållbarhet och lönsamhet går hand i hand” – dags för Årets VD!

Blogg
november 6, 2019
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Äntligen är det dags för Årets VD 2019 och vi sitter bänkade på hotell At Six tillsammans med 200 förväntansfulla gäster och de VD:ar som nominerats till de prestigefyllda priser som delas ut under kvällen. Årets tema är hållbarhet: Walk the Talk – dags att agera nu för en hållbar framtid och huvudtalare är Anna Ryott. Sedan drygt ett år tillbaka är hon ordförande för Summa Equity, vars affärsidé är att investera i hållbara företag, och hon sitter även i flera andra styrelser, bland annat Axel Johnson och Löfbergs Lila.

Anna Ryott brinner för hållbarhet och hon fokuserar på hur ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet kan stärka bolagets position och öka lönsamheten. Anna har en gedigen bakgrund från bland annat McKinsey och Storåkers McCann, och har på senare år även varit generalsekreterare för SOS Barnbyar och VD på svenska statens utvecklingsfinansiär Swedfund. Någon motsättning mellan vinstintresse och samhällsansvar ser hon inte – snarare tvärtom.

– Jag tror att de går hand i hand. Framtidens vinnare är de bolag som inser hur man kan använda sig av hållbarhet för att driva affärsutveckling och innovation vilket kan minska risken och öka vinsten i bolaget. Idag kan vi se tydligt att de bolag som är bäst när det gäller hållbarhet också har högre tillväxt och lönsamhet, säger Anna Ryott.

  • – Det handlar om att man måste ha konkreta, mätbara, kommunicerbara och relevanta mål. Man måste få in hållbarhetstänket som en naturlig del i alla möten man har och i den vardagliga kommunikationen kring företagets utveckling, säger Anna. Läs gärna mer i en intervju med Anna på motivation.se.

InnerBrand är med som stolta samarbetspartners till Årets VD – eftersom vi vill vara med och påskynda utvecklingen mot mer mänskliga och hållbara företag. Och det, menar vi, måste börja på toppen. Att uppmärksamma och lyfta fram chefer som visar vägen är därför oerhört viktigt. Vi behöver fler tydliga, synliga och mänskliga chefer! Visionärer som kan peka ut riktningen, som skapar trygghet och mening och som får med sig medarbetarna på den resa man måste göra framåt.

Priset Årets VD delas ut för åttonde året i rad, i fyra kategorier, och syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma och premiera goda förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka till ett värderingsstyrt ledarskap och en positiv utveckling av svenskt näringsliv.

Vi är glada och stolta över att vara med på ett litet hörn på Årets VD och ser fram emot en rolig kväll!

Relaterade Inlägg

Effektiv kommunikation
Blogg
september 29, 2022

Sex sätt att bli mer effektiv när du ska presentera en idé för din chef eller ledningsgruppen

Du ska presentera en idé för din chef eller ledningsgruppen. Du känner dig lite nervös och osäker, fast du egentligen tycker att det du…
Blogg
augusti 25, 2022

Vd:s varumärke driver försäljning och ökar företagets synlighet

Som vd för ditt företag är du ansiktet utåt för företaget eller verksamheten du driver. Du är den som alla först tänker på när…
Följ oss
©2019 All Rights Reserved.