Här hittar du bra gratisbilder

Blogg
april 5, 2017
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

I förra veckan skrev vi om att framtiden är rörlig, men den blir också allt mer bilddriven. Det har de flesta som i någon form arbetar med marknadsföring redan kunnat konstatera, sociala medier, bloggar, sajter, nyhetsbrev – allt kräver bilder. Det ställs dessutom höga krav på bildkvalitén, både rent tekniskt men också estetiskt – vill du skapa en närvaro i sociala medier krävs helt enkelt ett snyggt flöde.

Detta ställer till problem för oss som med verksamheter som inte i sig genererar snygga bilder. Den som driver en blomsterbutik har av naturliga skäl bättre förutsättningar här än den som driver, säg en konsult- och utbildningsbyrå inom kommunikation, ledarskap och personal branding.

Vi vet alla att man inte får sno bilder på nätet och eftersom det behövs så mycket bilder, till i princip allting, så blir det för många i längden inte hållbart att alltid köpa dem från de stora bildbyråerna. Därför blev vi oerhört glada när vi snubblade över den här listan på bra sajter för gratisbilder, som vi nu vill tipsa vidare om.

Att använda gratisbilder kan funka utmärkt för blogginlägg och sociala medier, men riskerna är också uppenbara – det kan alltid hända att någon annan också hittat samma bild och använder den i ungefär samma sammanhang som du. Därför bör man lägga lite mer krut på viktiga bilder, bilderna på hemsidan till exempel. För dem är det bättre att köpa bilder från bildbyråerna, eller ännu hellre, anlita en fotograf för att verkligen få bilderna personliga.

Fick också ett mail häromdagen från Andreas Johansson som är expert på onlinemarknadsföring och design. Han har också skrivit en utmärkt artikel i ämnet och har superbra tips på hela 44 otroliga bildbanker.

Relaterade Inlägg

Effektiv kommunikation
Blogg
september 29, 2022

Sex sätt att bli mer effektiv när du ska presentera en idé för din chef eller ledningsgruppen

Du ska presentera en idé för din chef eller ledningsgruppen. Du känner dig lite nervös och osäker, fast du egentligen tycker att det du…
Blogg
augusti 25, 2022

Vd:s varumärke driver försäljning och ökar företagets synlighet

Som vd för ditt företag är du ansiktet utåt för företaget eller verksamheten du driver. Du är den som alla först tänker på när…
Följ oss
©2017 All Rights Reserved.