Här hittar du bra gratisbilder

Blogg
april 5, 2017
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

I förra veckan skrev vi om att framtiden är rörlig, men den blir också allt mer bilddriven. Det har de flesta som i någon form arbetar med marknadsföring redan kunnat konstatera, sociala medier, bloggar, sajter, nyhetsbrev – allt kräver bilder. Det ställs dessutom höga krav på bildkvalitén, både rent tekniskt men också estetiskt – vill du skapa en närvaro i sociala medier krävs helt enkelt ett snyggt flöde.

Detta ställer till problem för oss som med verksamheter som inte i sig genererar snygga bilder. Den som driver en blomsterbutik har av naturliga skäl bättre förutsättningar här än den som driver, säg en konsult- och utbildningsbyrå inom kommunikation, ledarskap och personal branding.

Vi vet alla att man inte får sno bilder på nätet och eftersom det behövs så mycket bilder, till i princip allting, så blir det för många i längden inte hållbart att alltid köpa dem från de stora bildbyråerna. Därför blev vi oerhört glada när vi snubblade över den här listan på bra sajter för gratisbilder, som vi nu vill tipsa vidare om.

Att använda gratisbilder kan funka utmärkt för blogginlägg och sociala medier, men riskerna är också uppenbara – det kan alltid hända att någon annan också hittat samma bild och använder den i ungefär samma sammanhang som du. Därför bör man lägga lite mer krut på viktiga bilder, bilderna på hemsidan till exempel. För dem är det bättre att köpa bilder från bildbyråerna, eller ännu hellre, anlita en fotograf för att verkligen få bilderna personliga.

Fick också ett mail häromdagen från Andreas Johansson som är expert på onlinemarknadsföring och design. Han har också skrivit en utmärkt artikel i ämnet och har superbra tips på hela 44 otroliga bildbanker.

Relaterade Inlägg

Blogg
april 20, 2022

Lär av den bästa – Steve Jobs

Som gammalt Apple-fan och har jag följt både företaget och grundaren Steve Jobs under många år. Jag är precis som många andra väldigt imponerad…
Blogg
mars 30, 2022

Starka varumärken står för något

Många företag pratar mest om sina erbjudanden, men det är svårt för att inte säga omöjligt att särskilja sig baserat på rationella produktfakta. Det…
Följ oss
©2017 All Rights Reserved.