Här hittar du bra gratisbilder

Blogg
april 5, 2017
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

I förra veckan skrev vi om att framtiden är rörlig, men den blir också allt mer bilddriven. Det har de flesta som i någon form arbetar med marknadsföring redan kunnat konstatera, sociala medier, bloggar, sajter, nyhetsbrev – allt kräver bilder. Det ställs dessutom höga krav på bildkvalitén, både rent tekniskt men också estetiskt – vill du skapa en närvaro i sociala medier krävs helt enkelt ett snyggt flöde.

Detta ställer till problem för oss som med verksamheter som inte i sig genererar snygga bilder. Den som driver en blomsterbutik har av naturliga skäl bättre förutsättningar här än den som driver, säg en konsult- och utbildningsbyrå inom kommunikation, ledarskap och personal branding.

Vi vet alla att man inte får sno bilder på nätet och eftersom det behövs så mycket bilder, till i princip allting, så blir det för många i längden inte hållbart att alltid köpa dem från de stora bildbyråerna. Därför blev vi oerhört glada när vi snubblade över den här listan på bra sajter för gratisbilder, som vi nu vill tipsa vidare om.

Att använda gratisbilder kan funka utmärkt för blogginlägg och sociala medier, men riskerna är också uppenbara – det kan alltid hända att någon annan också hittat samma bild och använder den i ungefär samma sammanhang som du. Därför bör man lägga lite mer krut på viktiga bilder, bilderna på hemsidan till exempel. För dem är det bättre att köpa bilder från bildbyråerna, eller ännu hellre, anlita en fotograf för att verkligen få bilderna personliga.

Fick också ett mail häromdagen från Andreas Johansson som är expert på onlinemarknadsföring och design. Han har också skrivit en utmärkt artikel i ämnet och har superbra tips på hela 44 otroliga bildbanker.

Relaterade Inlägg

Blogg
april 24, 2023

Drömchefens egenskaper där LYSSNA är den viktigaste

Kraven på dagens ledare är många och kommer från alla håll och kanter; uppifrån, utifrån och inifrån. Det är inte lätt att vara en…
Blogg
mars 31, 2023

TEDxStockholm presenterar åtta idéer och åtta talare

De flesta av er har säkert någon gång lyssnat på ett TED talk, vi har inspirerats och fascinerats av fantastiska talare som Simon Sinek,…
Följ oss
©2017 All Rights Reserved.