In med personal branding på universiteten

Blogg
juni 17, 2015
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

In med personal branding på universiteten
Det pratas mycket om framtiden i korridorerna på Gymnastik- och Idrottshögskolan där jag pluggar. Vad ska vi göra med vår kompetens inom idrott och hälsa? När kommer den komma till användning? Hur VILL vi använda den, dvs med vad kommer vi arbeta? Ibland när jag sitter i vår fullsatta aula och lyssnar på en föreläsning funderar jag på var vi alla kommer ta vägen efter examen. Vi är ju så himla många med en framtida examen i samma sak. Hur ska vi alla få plats i arbetsmarknaden?

Hur ska lilla jag sticka ut från mängden, vi kan ju i princip alla lika mycket om samma saker? Vad händer om jag sitter där med min examen och så finns det inget jobb över till mig, finns det någon typ av Island of the Lost Hälsopedagoger att skickas till? Varje dag går vi till skolan i syfte att förbereda oss inför framtiden. Det vi dock aldrig får förbereda oss för är precis just det, hur profilerar vi oss på arbetsmarknaden? Hur ska jag göra för att just jag ska sticka ut i den enorma mängd hälsopedagoger som tar examen med mig 2017?

Jag föreslår följande: Kurs om ger 7,5 högskolepoäng ska erbjudas i Personal Branding. Den skulle kunna vara valbar, alltså inte obligatorisk (eller ja, för min del får den gärna ersätta den obligatoriska biomekaniken i min utbildning, men jag tror inte att jag skulle få igenom det förslaget…), men den ska finnas. En sådan kurs skulle ge oss studenter ovärderlig kunskap om vad man kan göra för att slå sig fram på den tuffa arbetsmarknad som vi har nu. Mer personal branding åt folket säger jag!

Andrea gästbloggade lite hos oss under hösten. Nu är hon tillbaka! Andrea pluggar till hälsopedagog på GIH, men det är inte därför hon bloggar hos oss. Nej, det är snarare det faktum att hon är 90-talist (24 år) och det är med dom glasögonen hon ska betrakta yrkeslivet och studentlivet i kombination med tankar kring det personliga varumärket. 

 

Relaterade Inlägg

Blogg
april 24, 2023

Drömchefens egenskaper där LYSSNA är den viktigaste

Kraven på dagens ledare är många och kommer från alla håll och kanter; uppifrån, utifrån och inifrån. Det är inte lätt att vara en…
Blogg
mars 31, 2023

TEDxStockholm presenterar åtta idéer och åtta talare

De flesta av er har säkert någon gång lyssnat på ett TED talk, vi har inspirerats och fascinerats av fantastiska talare som Simon Sinek,…
Följ oss
©2015 All Rights Reserved.