InnerBrand och Årets VD

Blogg
augusti 28, 2019
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Vi har valt att gå in som eventpartner till Årets VD, en utmärkelse som instiftats för att uppmärksamma och premiera goda förebilder bland Sveriges vd:ar – företagsledare som på ett positivt sätt bidrar till samhällsutvecklingen.

Syftet med samarbetet är att tillsammans påskynda utvecklingen mot mer hållbara och mänskliga företag. Vi behöver fler tydliga, synliga och mänskliga chefer! Visionärer som kan peka ut riktningen, som skapar trygghet och mening och som får med sig medarbetarna på den resa man måste göra framåt.

Vi svarade på några frågor på motivation.se om hur vi ser på utmärkelsen Årets VD och varför vd:s roll är viktigare än någonsin just nu.

InnerBrand är från och med i år med som eventpartner till Årets VD. Varför valde ni att vara det?

Vi vill vara med och påskynda utvecklingen mot mer mänskliga, hållbara företag. Och det måste börja på toppen. Att uppmärksamma och lyfta fram chefer som visar vägen är därför oerhört viktigt.

Hur kommer ert engagemang i eventet se ut?

Vi kommer i första hand att fungera som stöd i kommunikations- och varumärkesfrågor. Dessutom kommer vi förstås också att vara aktiva i seminarier och nätverksträffar som anordnas under året.

Vilka är några av de största utmaningarna för en vd idag som ni ser det?

I vårt arbete träffar vi dagligen chefer och ledare och vet att de brottas med frågor som: Hur kan vi vara med och påverka samhället till det bättre? Hur bygger vi en värderingsstyrd kultur som attraherar rätt medarbetare av rätt anledning? Hur tar vi hand om och utvecklar befintliga medarbetare och framtida talanger? Hur jobbar vi med mångfald och inkludering?

Vilket samhällsansvar har företagsledare idag?

Stort! Av flera anledningar; allt fler talanger väljer att söka sig till företag som vill göra skillnad, på riktigt. Men även kunder och konsumenter kräver att företag tar ett samhällsansvar och väljer aktivt att bara göra affärer med företag som faktiskt gör det. Och sedan det uppenbara, om vi vill åstadkomma förändring måste vi hjälpas åt. Som VD har man en fantastisk möjlighet att på olika sätt bidra till en bättre värld.

Varför är utmärkelsen Årets VD ett viktigt pris?

Det enkla svaret är att vi alla behöver förebilder att inspireras och motiveras av. Det är viktigare än någonsin i dagens komplexa och snabbrörliga värld.

Vilken roll vill InnerBrand spela i formandet av framtidens ledarskap i Sverige?

Vi menar att vi behöver fler tydliga, synliga och mänskliga chefer. Visionärer som kan peka ut riktningen, som skapar trygghet och mening, och som får med sig medarbetarna på den resa man måste göra framåt. Vårt bidrag är att utbilda, inspirera och coacha cheferna i den processen.

Vilka ledarskapsfrågor tycker ni är viktiga att lyfta inför framtiden?

Vinnarna kommer att vara de som på ett nytänkande sätt lyckas koppla samman affärsmodell med samhällsnytta. Som drar nytta av mångfald och har en värderingsstyrd och inkluderande ledarstil.

Vad förväntar ni er av eventet Årets VD 2019?

Det ska bli oerhört inspirerande att få träffa och lyssna på alla duktiga vd:ar som faktiskt gör skillnad. Förhoppningsvis kan det också ge oss nya impulser som kan bidra till att vi blir ännu vassare utbildare och konsulter.

Läs gärna mer om Årets VD och motivation.se, en av Sveriges mest populära ledarskapssajter.

Relaterade Inlägg

Blogg
april 24, 2023

Drömchefens egenskaper där LYSSNA är den viktigaste

Kraven på dagens ledare är många och kommer från alla håll och kanter; uppifrån, utifrån och inifrån. Det är inte lätt att vara en…
Blogg
mars 31, 2023

TEDxStockholm presenterar åtta idéer och åtta talare

De flesta av er har säkert någon gång lyssnat på ett TED talk, vi har inspirerats och fascinerats av fantastiska talare som Simon Sinek,…
Följ oss
©2019 All Rights Reserved.