Kungens varumärke i gungning

Blogg
juli 6, 2014
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Nu satsar kungen allt och förnekar den påstådda skandalen. En strategi som kan vara farlig, för om det dyker upp några bilder framöver som visar på att han ljugit, så kommer kungens – och kanske monarkins – framtid att hotas.

I sitt möte med pressen ger han inget trovärdigt intryck och han känns väldigt osäker. Han använder många osäkerhetsord som nog, vet inte, kanske, och han kommer med svävande svar som: jag känner inte att jag minns det – istället för att argumentera med fakta. Förstår så väl att han inte minns allt han gjort genom livet (vem gör det?) men att inte komma ihåg om man har varit på fest med strippor och kriminella eller på porrklubb känns inte riktigt trovärdigt.

På presskonferensen under älgjakten sa han att nu vänder vi blad, för det som har hänt (om det har hänt) är länge sedan... Och nu går han ut och förnekar samma sak. Varför gjorde han inte det redan då? Och vad vände han blad ifrån?

Rykte, anseende och förtroende är nyckelord när det gäller att skapa sig ett starkt personligt varumärke. Och här har kungen nu stora problem. Han har uppenbart dåliga rådgivare på Hovet. Varför har man agerat så långsamt och varför har ingen tränat Sveriges statschef inför kriser och möten med media?

I en opinionsundersökning gjord av Aftonbladet och Sifo så tycker en majoritet att det är dags för Kungen att lämna över tronen till Victoria. Och om vi ska ha monarki överhuvudtaget, så är jag böjd att hålla med!

Relaterade Inlägg

Vd:s rykte driver försäljning och ökar synligheten
Blogg
augusti 25, 2022

Vd:s varumärke driver försäljning och ökar företagets synlighet

Som vd för ditt företag är du ansiktet utåt för företaget eller verksamheten du driver. Du är den som alla först tänker på när…
Blogg
juni 16, 2022

Förtroende vårt viktigaste kapital

Förtroende är avgörande för att vi ska vilja jobba ihop med någon, köpa något av någon eller för den delen rösta på någon. Förtroende…
Följ oss
©2014 All Rights Reserved.