Läslov!

Blogg
oktober 30, 2019
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Just nu är läslovet i full gång och vad passar bättre än några lästips?

No Ego – Cy Wakeman (2017)

Vi kan ha tipsat om henne förut, men vår favorit Cy Wakeman är verkligen värd att läsa! I boken No Ego skriver hon om de flesta arbetsplatsers absolut största tidstjuv –  negativitet och dålig företagskultur. Hon berättade med hjälp av statistik, humor och egna erfarenheter om vilka konsekvenser en dålig företagskultur får och hur man gör för att förändra situationen och skapa en positiv arbetsplats med goda resultat.

How to win friends and influence people – Dale Carnegie (1936)

Det här är en superklassiker som handlar om personlig utveckling, kommunikation, inflytande och relationer. Boken kom ut för första gången 1936 (!) och har sedan dess legat på topplistor världen över och den är minst lika relevant idag. Att öka sitt inflytande och bygga goda relationer är färdigheter som är viktigare än någonsin för att navigera rätt i yrkeslivet och Dale Carnegie slår fast att framgång kommer av förmågan att kommunicera med andra. Finns på svenska också. Rekommenderas!

The infinite game – Simon Sinek (2019)

I sin senaste bok ger Sinek ett nytt perspektiv på affärsstrategi genom att ställa en fråga: spelar du ett ändligt eller ett oändligt spel? I boken tillämpar Sinek spelteori för att utforska hur stora företag uppnår långvarig framgång. Han menar att för att bygga långsiktigt värde och en sund, uthållig tillväxt måste du spela det oändliga spelet – det är det enda som betyder något för din verksamhet. Och nyckeln till det är att ha ett högre syfte. Vi hörde honom prata om detta innan boken kom ut och har skrivit mer om hans teori här.

Grit – Angela Ducksworth (2017)

Psykologiprofessor Angela Duckworth skriver om grit – ett karaktärsdrag som kombinerar uthållighet, inre driv och förmåga att inte ge upp vid motgångar. Det har visat sig vara en avgörande faktor för att nå framgång både i skolan och i yrkeslivet. Grit kan dessutom utvecklas och förstärkas, både av oss själva och genom stöd från föräldrar, lärare, chefer eller vänner. Det handlar om att hitta sin passion i livet, ringa in sitt personliga skäl till att fortsätta framåt, aldrig sluta öva och att se varje misslyckande som ett tillfälle att lära.

Human up!  – Kristina Bexelius och Pia Lanneberg (2019)

Vi måste ju förstås också tipsa om vår egen bok, Human up! Det här fina meddelandet fick vi från en glad läsare:

”Vill bara säga att jag läst er bok nu – och den går helt i linje med allt jag tror på och arbetar för! Fantastisk bok med så många bra och användbara strategier och tips! Bron mellan HR och Kommunikation!”

I boken försöker vi ge dig som är chef en bild av vad vi tror är avgörande för att bygga starka varumärken, oavsett om det gäller ditt eget varumärke som chef, teamets varumärke eller ditt företags varumärke. Vår ambition är att inspirera och att ge dig verktyg för att bygga en organisation som sätter människorna i centrum. Genom att stärka och lyfta fram den viktigaste resursen – medarbetarna – kan du som chef skapa en attraktiv arbetsplats och ett mänskligt varumärke.

Vill du ha fler boktips så följ oss gärna på Instagram, där tipsar vi ganska ofta om bra böcker som vi läst.

Relaterade Inlägg

Blogg
april 24, 2023

Drömchefens egenskaper där LYSSNA är den viktigaste

Kraven på dagens ledare är många och kommer från alla håll och kanter; uppifrån, utifrån och inifrån. Det är inte lätt att vara en…
Blogg
mars 31, 2023

TEDxStockholm presenterar åtta idéer och åtta talare

De flesta av er har säkert någon gång lyssnat på ett TED talk, vi har inspirerats och fascinerats av fantastiska talare som Simon Sinek,…
Följ oss
©2019 All Rights Reserved.