Må bättre på jobbet och stärk ditt personliga varumärke

Blogg
november 25, 2015
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Må bättre på jobbet och stärk ditt personliga varumärkeJag har än så länge inte träffat en enda själ som går till jobbet i hopp om att få en riktigt tråkig dag. De allra flesta av oss vill ha roligt på jobbet och vi vill göra vårt allra bästa om vi bara får incitament för det. Vissa saker kan vi inte påverka, som till exempel en dålig chef eller arbetskamrater som vi inte trivs med. Men det finns som tur är saker vi kan göra för att få lite roligare på jobbet:

1. Hitta och synliggör din kompetens:  Identifiera dina tre främsta signaturstyrkor,  det är de saker som du är riktigt bra på och tycker är roliga att göra. Saker som du har fallenhet för och får energi av. Här finns din potential att glänsa! Fundera över hur du kan använda dina styrkor för att skapa värde för ditt team, dina kunder eller ditt företag. Gör ditt allra bästa hela tiden, vi tenderar att bli mer nöjda med oss själva när vi visar våra bästa sidor. Och vi blir i regel uppmärksammade för det också.

2. Fokusera på lösningar och bidra till ett gott arbetsklimat: Allt för många som jag träffar hakar upp sig på det som inte fungerar, men det finns få eller inga perfekt jobb. Kom ihåg att vi blir bra på det vi fokuserar på, så om du koncentrerar på att hitta problem så blir du bra på problem och tvärtom förstås – när du lägger din energi på att hitta lösningar och se möjligheter, så blir du bra på just det. Och förmodligen mycket gladare.  Kom ihåg att vi har ett eget ansvar för att det ska vara kul på jobbet. Fråga dig själv, vad har jag gjort idag för att bidra till ett gott arbetsklimat?

3. Var generös, hjälp till där du kan: Flytta fokus från ”what´s in it för me” till vad du kan hjälpa till med. Gläds åt att kunna bidra. När du hjälper andra, blir du en ”gå-till-person” och stärker ditt personliga varumärke på en och samma gång. De allra flesta människor mår som bäst när vi känner att vi gör nytta för andra.

Relaterade Inlägg

Effektiv kommunikation
Blogg
september 29, 2022

Sex sätt att bli mer effektiv när du ska presentera en idé för din chef eller ledningsgruppen

Du ska presentera en idé för din chef eller ledningsgruppen. Du känner dig lite nervös och osäker, fast du egentligen tycker att det du…
Blogg
augusti 25, 2022

Vd:s varumärke driver försäljning och ökar företagets synlighet

Som vd för ditt företag är du ansiktet utåt för företaget eller verksamheten du driver. Du är den som alla först tänker på när…
Följ oss
©2015 All Rights Reserved.