Nio snabba tips – bygg ditt varumärke

Blogg
juni 27, 2014
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Här får du 9 snabba tips på hur du kan komma igång och bygga ditt personliga varumärke:

Börja bygg ditt varumärke idag – Du kan inte bygga ett gott rykte på en dag, det tar tid. Börja därför bygga ditt goda rykte redan idag. När du senare behöver det så har du det.
Var dig själv och följ din passion – I grunden handlar detta om identitet och ärlighet. Du har alla möjligheter att styra upplevelsen av ditt varumärkes identitet, profil och image om du agerar rätt.
Googla dig sjäv – ta reda på vad man hittar för information om dig om man söker på ditt namn. Finns du? Ligger det informationen som man hittar om dig i linje med hur du vill uppfattas? Förstärk, förbättra, ta bort, ändra.
Definiera dina mål – Om du inte vet vart du är på väg så kommer du aldrig dit. Hemligheten till att lyckas med sina mål är en stark vilja och en förmåga att kunna fokusera på målet även om det skulle blåsa motvind.
Leverera mer – Ha som målsättning att alltid överträffa förväntningar. Att förtjusa är bättre än att behaga.
Var generös – Det lönar sig alltid att vara hjälpsam och ge mer än man får. Bygg ditt sociala kapital.
Nätverka – Delta på för dig relevanta events, seminarier, nätverkstäffar etc. Kolla vilka nätverksgrupper, forum etc som finns online och som är relevanta för dig. Gå med – ut med dig!
Bevaka dig själv och ditt område – Använd gratisverktyg såsom Twitter Search, Google Alert etc och håll koll på dels hur du själv syns men även vad andra säger om dig. Här kan du även bevaka och få värdefull information om branschen, konkurrenter, nya produkter/tjänster mm.
Sociala medier – starta en blogg, börja
Twittra
, lägg upp konto på
Facebook
. Alla är gratisverktyg och effektiva sätt att nå ut. Börja inte med allt på en gång. Börja med något och bygg din egen social media karta.
LinkedIn
kan vara ett bra ställe att börja och ett enkelt sätt att förbättra ditt sök på sökmotorerna. Du har väl en CV – kör på!

Kom ihåg – ”A brand is what they say about you when you are not in the room”

(Jeff Bezoz, grundare Amazon.com)

Relaterade Inlägg

Effektiv kommunikation
Blogg
september 29, 2022

Sex sätt att bli mer effektiv när du ska presentera en idé för din chef eller ledningsgruppen

Du ska presentera en idé för din chef eller ledningsgruppen. Du känner dig lite nervös och osäker, fast du egentligen tycker att det du…
Blogg
augusti 25, 2022

Vd:s varumärke driver försäljning och ökar företagets synlighet

Som vd för ditt företag är du ansiktet utåt för företaget eller verksamheten du driver. Du är den som alla först tänker på när…
Följ oss
©2014 All Rights Reserved.