Passion – senaste karriärtrenden

Blogg
juli 18, 2014
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Satt och funderade över ordet framgång – vad är det egentligen? Du kan förmodligen få lika många svar som personer du frågar.  Själv tycker jag att det är att äga sin egen karriär, att ha möjlighet att påverka sin egen lön och längta efter att få gå till jobbet. Tänk vad trist att titta tillbaka på sin karriär och konstatera: Jag gjorde aldrig det jag verkligen ville – vad tänkte jag på egentligen?

I förra veckan läste jag en artikel i Metro om att en av de hetaste karriärtrenderna – handlar om att utgå från människors passion och vad vi kan tillföra; i stället för att fylla förutbestämda luckor. Äntligen säger jag! Livet är helt enkelt för kort för att göra det du inte gillar större delen av dagarna. Och tänk vilket resursslöseri. Vad skulle hända om alla gör det de är bäst på och älskar att göra? Vad skulle det betyda för företagsklimatet? För företagsresultatet? För den enskilda individen?

Här kan du läsa om de hetaste karriärtrenderna:

Relaterade Inlägg

Blogg
april 20, 2022

Lär av den bästa – Steve Jobs

Som gammalt Apple-fan och har jag följt både företaget och grundaren Steve Jobs under många år. Jag är precis som många andra väldigt imponerad…
Blogg
mars 30, 2022

Starka varumärken står för något

Många företag pratar mest om sina erbjudanden, men det är svårt för att inte säga omöjligt att särskilja sig baserat på rationella produktfakta. Det…
Följ oss
©2014 All Rights Reserved.