Personlig Branding handlar inte bara om dig

Blogg
februari 11, 2016
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Personligt varumärke handlar inte bara om dig!
Många tänker att personligt varumärke handlar om MIG MIG MIG. Tyvärr sprids den bilden på nätet och bidrar till mytbildning och missuppfattningar om vad personligt varumärke handlar om. Men det handlar inte om egoism och yta, utan om att leverera värde till andra. PUNKT!
Självklart behöver du inte vara världens bäst bevarade hemlighet – du måste se till att andra vet vem du är och vad du har att erbjuda. Men tyngdpunkten måste vara på deras behov, inte dina. Hur uppfattas du? Ser omvärlden tydligt och klart på vilket sätt du kan bidra?

Personer med starka personliga varumärken vet vad som gör dem bra, och de använder sina superkrafter för att öka framgången för sitt lag, sina projekt, sina kunder, eller de företag de arbetar för. Så om du vill att ditt personliga varumärke ska vara mer än ”show-off ” fundera över de här frågorna i slutet av varje arbetsdag eller vecka:

Har jag:

 • lämnat min prägel på varje möte jag deltagit i, på något sätt bidragit till diskussionen eller erbjudit mig att hjälpa till
 • gjort något för att göra min chef, mina arbetskamrater eller mitt team mer framgångsrikt?
 • visat genuin uppskattning till mina kollegor?
 • skapat och publicerat innehåll (en blogg, video, artiklar) eller spridit information som kan vara till nytta för andra människor?
 • använt mina styrkor – de saker jag gör bättre än någon annan – i det mesta jag har gjort?
 • delat innehåll som skapats av andra (artiklar, bloggar, filmklipp, etc.) som är värdefullt för mitt nätverk?
 • vårdat mina relationer genom att luncha, fika eller bara höra av mig på ett eller annat sätt
 • konsekvent levererat mitt varumärkeslöfte
 • hjälpt mina kollegor, på något sätt delat med mig av min erfarenhet och kunskap?
 • sett till att jag bidrar till god stämning och arbetsglädje?

  Om du går igenom de här frågorna varje vecka (eller dag) kommer du att bli van att tänka på att bidra. Det är nämligen grunden för att bygga en starkt, hållbart personligt varumärke. Du kommer att snart märka att man med ganska små insatser kan göra skillnad för andra. Och det är dessutom kul och känna att man kan bidra!

Relaterade Inlägg

Blogg
april 24, 2023

Drömchefens egenskaper där LYSSNA är den viktigaste

Kraven på dagens ledare är många och kommer från alla håll och kanter; uppifrån, utifrån och inifrån. Det är inte lätt att vara en…
Blogg
mars 31, 2023

TEDxStockholm presenterar åtta idéer och åtta talare

De flesta av er har säkert någon gång lyssnat på ett TED talk, vi har inspirerats och fascinerats av fantastiska talare som Simon Sinek,…
Följ oss
©2016 All Rights Reserved.