Personlig eller professionell på Twitter?

Blogg
maj 7, 2015
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

twitter-pippi

Sitter du och klurar på hur du ska skriva dina tweets? Bra! Vilket tilltal du använder på Twitter är viktigt och du måste ha en genomtänkt strategi. För du vill väl sticka ut i flödet och få fler följare?

Vad som funkar bäst varierar så klart mellan olika användare, men efter lite research verkar det ändå finnas ett lyckat recept som passar oavsett om du twittrar som privatperson eller företag. Tricket är helt enkelt en kombination av att vara personlig och professionell.

Kom ihåg – vi är människor och vill bygga relationer! Därför följer vi hellre personer än företag på Twitter. Du blir ju faktiskt inte kompis med själva företaget utan med personen som jobbar där.

Tänk så här:

  • Var personlig, men inte privat! Skriv dina tweets med en personlig touch, men skippa personliga detaljer.
  • Var expert! Visa att du vet vad du snackar om och att du är kunnig inom din bransch. Var aktiv genom att kommentera, retweeta, dela och tipsa.
  • Tyck till! Vi gillar att följa ”tyckare” så dela med dig av dina åsikter. Då riskerar du inte att bli slätstruken utan håller följarnas intresse uppe.

Lästips! Om du letar efter bra exempel på hur du kombinerar strategin personlig/professionell, läs uppsatsen ”Medietango – om Twitters betydelse för opinionsbildande”. Där undersöker JMG-studenten Robert Olsson hur politikers twittrande påverkar deras möjlighet att få en opinionsbildande roll i traditionella medier. Och han hittar en tydlig koppling mellan kombinationen av personligt tilltal/professionell bas och det utrymme politikerna fått i press, radio och tv.

Relaterade Inlägg

Blogg
april 24, 2023

Drömchefens egenskaper där LYSSNA är den viktigaste

Kraven på dagens ledare är många och kommer från alla håll och kanter; uppifrån, utifrån och inifrån. Det är inte lätt att vara en…
Blogg
mars 31, 2023

TEDxStockholm presenterar åtta idéer och åtta talare

De flesta av er har säkert någon gång lyssnat på ett TED talk, vi har inspirerats och fascinerats av fantastiska talare som Simon Sinek,…
Följ oss
©2015 All Rights Reserved.