Pinsamt Kungen!

Blogg
juli 9, 2014
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Nej kungen det här var inte bra. En oerhört illa hanterad mediasituation med ett oförberett och förvirrat tal som mest kändes som luddigt svammel utan mål och utan mening. Budskapet blev att varken han eller hans rådgivare hade läst boken, att han har talat med sin familj och att om det är något dåligt som står i boken så ska vi inte gräva i det.

Det här reser så klart frågan: hur funkar hovets presstjänst egentligen eller är det kanske så att kungen har agerat på egen hand; utan att rådgöra med de som kan?

Själv tycker jag att han borde ha struntat i att möta pressen eller skippat jakten och läst på. Man har alltid ett val – att säga som det är eller att mörka. Det bästa hade varit att hantera det precis som alla rykten – först genom att inte kommentera. Sedan skulle man ha läst boken noggrant och tagit ställning. Nu har man varken gjort den ena eller andra.

 

Relaterade Inlägg

Blogg
april 20, 2022

Lär av den bästa – Steve Jobs

Som gammalt Apple-fan och har jag följt både företaget och grundaren Steve Jobs under många år. Jag är precis som många andra väldigt imponerad…
Blogg
mars 30, 2022

Starka varumärken står för något

Många företag pratar mest om sina erbjudanden, men det är svårt för att inte säga omöjligt att särskilja sig baserat på rationella produktfakta. Det…
Följ oss
©2014 All Rights Reserved.