Pinsamt Kungen!

Blogg
juli 9, 2014
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Nej kungen det här var inte bra. En oerhört illa hanterad mediasituation med ett oförberett och förvirrat tal som mest kändes som luddigt svammel utan mål och utan mening. Budskapet blev att varken han eller hans rådgivare hade läst boken, att han har talat med sin familj och att om det är något dåligt som står i boken så ska vi inte gräva i det.

Det här reser så klart frågan: hur funkar hovets presstjänst egentligen eller är det kanske så att kungen har agerat på egen hand; utan att rådgöra med de som kan?

Själv tycker jag att han borde ha struntat i att möta pressen eller skippat jakten och läst på. Man har alltid ett val – att säga som det är eller att mörka. Det bästa hade varit att hantera det precis som alla rykten – först genom att inte kommentera. Sedan skulle man ha läst boken noggrant och tagit ställning. Nu har man varken gjort den ena eller andra.

 

Relaterade Inlägg

Vd:s rykte driver försäljning och ökar synligheten
Blogg
augusti 25, 2022

Vd:s varumärke driver försäljning och ökar företagets synlighet

Som vd för ditt företag är du ansiktet utåt för företaget eller verksamheten du driver. Du är den som alla först tänker på när…
Blogg
juni 16, 2022

Förtroende vårt viktigaste kapital

Förtroende är avgörande för att vi ska vilja jobba ihop med någon, köpa något av någon eller för den delen rösta på någon. Förtroende…
Följ oss
©2014 All Rights Reserved.