Pinsamt Kungen!

Blogg
juli 9, 2014
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Nej kungen det här var inte bra. En oerhört illa hanterad mediasituation med ett oförberett och förvirrat tal som mest kändes som luddigt svammel utan mål och utan mening. Budskapet blev att varken han eller hans rådgivare hade läst boken, att han har talat med sin familj och att om det är något dåligt som står i boken så ska vi inte gräva i det.

Det här reser så klart frågan: hur funkar hovets presstjänst egentligen eller är det kanske så att kungen har agerat på egen hand; utan att rådgöra med de som kan?

Själv tycker jag att han borde ha struntat i att möta pressen eller skippat jakten och läst på. Man har alltid ett val – att säga som det är eller att mörka. Det bästa hade varit att hantera det precis som alla rykten – först genom att inte kommentera. Sedan skulle man ha läst boken noggrant och tagit ställning. Nu har man varken gjort den ena eller andra.

 

Relaterade Inlägg

Blogg
april 24, 2023

Drömchefens egenskaper där LYSSNA är den viktigaste

Kraven på dagens ledare är många och kommer från alla håll och kanter; uppifrån, utifrån och inifrån. Det är inte lätt att vara en…
Blogg
mars 31, 2023

TEDxStockholm presenterar åtta idéer och åtta talare

De flesta av er har säkert någon gång lyssnat på ett TED talk, vi har inspirerats och fascinerats av fantastiska talare som Simon Sinek,…
Följ oss
©2014 All Rights Reserved.