Rätt kroppsspråk boostar din karriär

Blogg
maj 13, 2015
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

powerposing

Har du blivit kallad till lönesamtal med chefen? Är det dags för den där viktiga jobbintervjun? Eller kanske ska du hålla i en presentation? I sådana situationer är det lätt att bli stressad och börja tvivla på sig själv. Automatiskt kryper du ihop på stolen, med armarna i kors och blicken fäst i golvet. Vad du kanske inte tänker på är hur mycket ditt kroppsspråk faktiskt påverkar dig och din prestation.

Du vet säkert att ditt kroppsspråk påverkar hur du uppfattas av andra, men kom ihåg att det också påverkar hur du ser på dig själv. Det finns dock ett enkelt knep för att bota låg självkänsla – testa ett kraftfullt kroppsspråk à la Wonderwoman, Stålmannen eller någon annan karaktär/person som utstrålar självsäkerhet.

Kanske är du en av de 25 miljoner som redan har sett den amerikanska socialpsykologen Amy Cuddys fantastiska TED talk ”Ditt kroppsspråk formar vem du är”. Om inte – gör det! Bums.

Amy Cuddy berättar hur du ger din självkänsla en boost genom att stå i en ”power pose”, eller kraftfull pose. Två minuter är allt som behövs. Då påverkas nivåerna av testosteron och kortison (stresshormon) i hjärnan och resultatet blir att du känner dig mer självsäker. Så innan det är dags för mötet – gå in på en toalett och stå som en superhjälte i två ynka minuter. Det kan förändra hela din karriär!

Relaterade Inlägg

Effektiv kommunikation
Blogg
september 29, 2022

Sex sätt att bli mer effektiv när du ska presentera en idé för din chef eller ledningsgruppen

Du ska presentera en idé för din chef eller ledningsgruppen. Du känner dig lite nervös och osäker, fast du egentligen tycker att det du…
Blogg
augusti 25, 2022

Vd:s varumärke driver försäljning och ökar företagets synlighet

Som vd för ditt företag är du ansiktet utåt för företaget eller verksamheten du driver. Du är den som alla först tänker på när…
Följ oss
©2015 All Rights Reserved.