Sju sätt att berätta allt om dig själv

Blogg
april 13, 2015
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

original-700x360

Kan du berätta om dig själv? Det är den mest fruktade frågan under anställningsintervjun. Usch vilken tråkig fråga, vem gillar att besvara det? Jag vet. Jag håller med dig. Men tyvärr, rekryterare verkar gilla den frågan. Nästa gång du måste svara på just den, prova att inleda med någon av de här fraserna:

1 ”Jag kan sammanfatta vem jag är i tre ord………………..”
2 ”Mitt motto är………och det tycker jag sammanfattar….
3 ”Min personliga filosofi är …………….och det är därför jag söker………”
4 ”Folk som känner mig bäst brukar säga att jag är …” 
5 ”Jag googlade mig själv i morse, och det här är vad jag hittade …” 
6 ”Det absolut roligaste jag vet är…”  
7 ”Ända sedan jag var liten har jag älskat att…”

Tänk på att de fraserna bara är själva inledningen till det du ska säga. Hemligheten är att följa upp varje inledning med intressanta och koncisa förklaringar som gör att intervjuaren tittar upp från sina papper och tänker, ”Wow! Det är det bästa svaret jag har hört på hela dagen! Använd gärna konkreta exempel, de skapar mentala bilder hos den som lyssnar och gör dig lättare att komma ihåg.

Det ska finnas en röd tråd i ditt svar och den tråden ska vara intressant och relevant för jobbet du söker. Det är också minst lika viktigt att bestämma vad du inte ska berätta som vad du faktiskt ska berätta. Genom att förbereda dig kan du ta bättre kontroll över anställningsintervjun. Var strategisk, var smart och förutsättningar för att jobbet blir ditt ökar betydligt. 

 

Relaterade Inlägg

Blogg
april 24, 2023

Drömchefens egenskaper där LYSSNA är den viktigaste

Kraven på dagens ledare är många och kommer från alla håll och kanter; uppifrån, utifrån och inifrån. Det är inte lätt att vara en…
Blogg
mars 31, 2023

TEDxStockholm presenterar åtta idéer och åtta talare

De flesta av er har säkert någon gång lyssnat på ett TED talk, vi har inspirerats och fascinerats av fantastiska talare som Simon Sinek,…
Följ oss
©2015 All Rights Reserved.