Skaffa dig en PT!

Blogg
november 20, 2019
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Enligt den senaste rapporten från Deloitte, Human Capital Trends, är lärande den utmaning som rankas högst just nu bland de globala HR-trenderna. Människor betygsätter ”möjligheten att lära sig” bland sina absolut främsta skäl för att ta ett jobb, och ute på företagen vet man att förändringar i teknik, arbetsmetoder, affärsmodeller och inte minst de nya generationernas inställning till arbete har skapat en enorm efterfrågan på kontinuerligt, livslångt lärande och möjlighet till personlig utveckling.

Soft skills blir allt viktigare

Flera rapporter visar också att intresset för ”soft skills” ökar alltjämnt – ledarskap, kommunikation och EQ ligger högt på de flesta listor – mänskliga kvalitéer  och egenskaper som inte går att ersätta med teknik. Men soft skills tar ofta längre tid att lära sig och det är inget som går att läsa sig till. Ett enstaka utbildningstillfälle ger kanske inspiration, men det kommer inte att ge någon bestående effekt. Det finns helt enkelt ingen quick fix!

”Vi har inte tid!”

Tid upplevs ofta som ett hinder för kompetensutveckling, samtidigt som tid är helt nödvändigt för att skapa en beteendeförändring och konkreta resultat. På många företag kämpar Learning & Development-avdelningen i motvind med en ledning som teoretiskt förstår värdet av utbildning, men som har svårt att släppa till tiden och pengarna. ”Vi har inte tid med en lång utbildning – går det att göra som ett lunchseminarium istället?” har vi hört både en och två gånger. Och tyvärr går det inte. Föreläsningar och seminarier är förstås toppen på många sätt, men det räcker inte om man vill ha en bestående förändring.

Så vad kan man göra åt det här?

För att uppnå målet om livslångt lärande måste vi integrera lärandet och göra det till en del av människors arbetsvardag. Vi menar att utbildning måste göras mycket mer individuell och on demand, alltså här-och-nu-lärande när du behöver det. Idag vill man inte vänta på en kurs i ett halvår, man vill komma vidare direkt.

Det här gör vi!

Vi har tagit fram designade face-to-face utbildningar i kombination med coaching. Vi har sett att korta, individuella utbildningstillfällen som upprepas över tid är ett otroligt effektivt sätt att nå resultat!

Vi är certifierade coacher, men arbetar mer som din personliga tränare och använder oss av de absolut senaste metoderna kring lärande. Du bestämmer själv vilka områden du vill utvecklas inom och därefter lägger vi upp programmet tillsammans.

Omfattning beror på vad du vill åstadkomma och vilket tidsspann du har, men vi rekommenderar fem eller tio tillfällen (1-1,5 timma per gång) under en period på max sex månader.

För att du verkligen ska lyckas och nå de resultat du vill ha kommer du att få en del arbetsuppgifter digitalt mellan sessionerna. Du har också fri tillgång till din coach via telefon eller mejl för kortare rådgivning under hela perioden.

Exempel på fokusområden du kan välja att arbeta med:

• Att ta mer plats, stärka självförtroendet och öka ditt inflytande

• Att vässa din förmåga att kommunicera, presentera och påverka

• Att lära dig hur du drar in roliga uppdrag utan att ”sälja”

• Hur du blir en thought leader inom din bransch

• Hur du kan använda dina talanger och din personlighet för att nå dina professionella mål.

• Att förstå hur du kan bygga hållbara relationer både inom och utanför företaget. Att utöka ditt nätverk.

• Att hantera stress

• Att stärka din närvaro i sociala medier, med fokus på Linkedin

• Att lägga grunden för ditt personliga varumärke och en handlingsplan för att du ska kunna flytta fram positionerna

• Att utveckla ditt ledarskap, det kan till exempel vara:

– feedback – svåra samtal – att skapa psykologisk trygghet – att leda människor med olika personligheter och behov – att leda i förändring – att vara visions- och värderingsstyrd – employer branding – att bygga en stamkultur – ny som chef – att motverka psykisk ohälsa – mitt chefsvarumärke – att leda team – att leda sig själv – att öka ditt EQ – att ta plats i en ledningsgrupp

Är du intresserad av att veta mer så mejla en rad till kristina@innerbrand.se

Läs hela rapporten från Deloitte här.

Relaterade Inlägg

Blogg
april 24, 2023

Drömchefens egenskaper där LYSSNA är den viktigaste

Kraven på dagens ledare är många och kommer från alla håll och kanter; uppifrån, utifrån och inifrån. Det är inte lätt att vara en…
Blogg
mars 31, 2023

TEDxStockholm presenterar åtta idéer och åtta talare

De flesta av er har säkert någon gång lyssnat på ett TED talk, vi har inspirerats och fascinerats av fantastiska talare som Simon Sinek,…
Följ oss
©2019 All Rights Reserved.