Tre tips för att må bättre på jobbet och stärka ditt personliga varumärke

Blogg
september 18, 2014
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Vi har det gemensamt vi människor – vi vill må bra och ha ett bra liv. Allt kan vi förstås inte påverka, men det vi kan påverka är hur vi själva agerar och förhåller oss till saker och ting. Här kommer tre snabba tips hur du kan göra din arbetsvardag lite roligare och samtidigt stärka ditt personliga varumärke:

1. Gör ditt allra bästa hela tiden. Vi tenderar att bli mer nöjda med oss själva när vi visar vårt bästa jag. Och vi blir i regel uppmärksammade för det också.

2. Fokusera på det som fungerar snarare än att gå runt och irritera dej över det som inte fungerar. Det finns få eller inga perfekt jobb. Och vem vill du vara – en problemletare som sprider dålig stämning omkring dej eller en positiv lösningsfokuserad person som bidrar till ett bra arbetsklimat? Förutom att du stärker dina aktier på arbetsplatsen mår du sannolikt också bättre av det senare.

3. Sluta fokusera på vad folk är ”skyldiga” dej och tänk mer på vad du kan göra för att hjälpa till. Gläds åt att kunna bidra. Du kommer att bli en ”gå-till-person” och stärka ditt personliga varumärke samtidigt som du förstås också mår bättre av att känna dig betydelsefull för andra.

Relaterade Inlägg

Effektiv kommunikation
Blogg
september 29, 2022

Sex sätt att bli mer effektiv när du ska presentera en idé för din chef eller ledningsgruppen

Du ska presentera en idé för din chef eller ledningsgruppen. Du känner dig lite nervös och osäker, fast du egentligen tycker att det du…
Blogg
augusti 25, 2022

Vd:s varumärke driver försäljning och ökar företagets synlighet

Som vd för ditt företag är du ansiktet utåt för företaget eller verksamheten du driver. Du är den som alla först tänker på när…
Följ oss
©2014 All Rights Reserved.