Tre tips för att må bättre på jobbet och stärka ditt personliga varumärke

Blogg
september 18, 2014
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Vi har det gemensamt vi människor – vi vill må bra och ha ett bra liv. Allt kan vi förstås inte påverka, men det vi kan påverka är hur vi själva agerar och förhåller oss till saker och ting. Här kommer tre snabba tips hur du kan göra din arbetsvardag lite roligare och samtidigt stärka ditt personliga varumärke:

1. Gör ditt allra bästa hela tiden. Vi tenderar att bli mer nöjda med oss själva när vi visar vårt bästa jag. Och vi blir i regel uppmärksammade för det också.

2. Fokusera på det som fungerar snarare än att gå runt och irritera dej över det som inte fungerar. Det finns få eller inga perfekt jobb. Och vem vill du vara – en problemletare som sprider dålig stämning omkring dej eller en positiv lösningsfokuserad person som bidrar till ett bra arbetsklimat? Förutom att du stärker dina aktier på arbetsplatsen mår du sannolikt också bättre av det senare.

3. Sluta fokusera på vad folk är ”skyldiga” dej och tänk mer på vad du kan göra för att hjälpa till. Gläds åt att kunna bidra. Du kommer att bli en ”gå-till-person” och stärka ditt personliga varumärke samtidigt som du förstås också mår bättre av att känna dig betydelsefull för andra.

Relaterade Inlägg

Blogg
april 24, 2023

Drömchefens egenskaper där LYSSNA är den viktigaste

Kraven på dagens ledare är många och kommer från alla håll och kanter; uppifrån, utifrån och inifrån. Det är inte lätt att vara en…
Blogg
mars 31, 2023

TEDxStockholm presenterar åtta idéer och åtta talare

De flesta av er har säkert någon gång lyssnat på ett TED talk, vi har inspirerats och fascinerats av fantastiska talare som Simon Sinek,…
Följ oss
©2014 All Rights Reserved.