Vårda dina kontakter på LinkedIn

Blogg
april 21, 2015
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

fingerkompisar

LinkedIn handlar inte bara om att ”adda” folk och visa upp en lång kontaktlista. När du har kommit igång och börjat bygga upp ett nätverk måste du också se till att vårda och följa upp dina kontakter. Behandla LinkedIn-gänget på samma sätt som du behandlar dina vänner och kollegor IRL!

För visst blir dina kompisar glada när du tipsar om spännande jobb? Och visst har du fått bra tips tillbaka? Kom ihåg – det handlar om att både ge och ta.

Du måste helt enkelt visa att du är en viktig resurs och värd att behålla! Det kan du göra genom att regelbundet publicera innehåll som är intressant för din målgrupp. Länka till artiklar och tipsa om jobb i egna statusuppdateringar, relevanta grupper eller i ett privat meddelande till någon utvald.

När du vill lägga till en ny kontakt ska du alltid skriva några rader om varför du vill finnas med i personens nätverk. Kanske har ni redan sprungit på varandra? I sådana fall ska du absolut nämna mötet och hjälpa personen att minnas.

Och om du får en förfrågan från någon du inte känner ­– svara med att artigt fråga varför personen kontaktar just dig och hur ni kan ha nytta av varandra. Vem vet – bakom det okända namnet kanske en riktig guldkontakt döljer sig?

Relaterade Inlägg

Blogg
april 20, 2022

Lär av den bästa – Steve Jobs

Som gammalt Apple-fan och har jag följt både företaget och grundaren Steve Jobs under många år. Jag är precis som många andra väldigt imponerad…
Blogg
mars 30, 2022

Starka varumärken står för något

Många företag pratar mest om sina erbjudanden, men det är svårt för att inte säga omöjligt att särskilja sig baserat på rationella produktfakta. Det…
Följ oss
©2015 All Rights Reserved.