Vårda dina kontakter på LinkedIn

Blogg
april 21, 2015
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

fingerkompisar

LinkedIn handlar inte bara om att ”adda” folk och visa upp en lång kontaktlista. När du har kommit igång och börjat bygga upp ett nätverk måste du också se till att vårda och följa upp dina kontakter. Behandla LinkedIn-gänget på samma sätt som du behandlar dina vänner och kollegor IRL!

För visst blir dina kompisar glada när du tipsar om spännande jobb? Och visst har du fått bra tips tillbaka? Kom ihåg – det handlar om att både ge och ta.

Du måste helt enkelt visa att du är en viktig resurs och värd att behålla! Det kan du göra genom att regelbundet publicera innehåll som är intressant för din målgrupp. Länka till artiklar och tipsa om jobb i egna statusuppdateringar, relevanta grupper eller i ett privat meddelande till någon utvald.

När du vill lägga till en ny kontakt ska du alltid skriva några rader om varför du vill finnas med i personens nätverk. Kanske har ni redan sprungit på varandra? I sådana fall ska du absolut nämna mötet och hjälpa personen att minnas.

Och om du får en förfrågan från någon du inte känner ­– svara med att artigt fråga varför personen kontaktar just dig och hur ni kan ha nytta av varandra. Vem vet – bakom det okända namnet kanske en riktig guldkontakt döljer sig?

Relaterade Inlägg

Vd:s rykte driver försäljning och ökar synligheten
Blogg
augusti 25, 2022

Vd:s varumärke driver försäljning och ökar företagets synlighet

Som vd för ditt företag är du ansiktet utåt för företaget eller verksamheten du driver. Du är den som alla först tänker på när…
Blogg
juni 16, 2022

Förtroende vårt viktigaste kapital

Förtroende är avgörande för att vi ska vilja jobba ihop med någon, köpa något av någon eller för den delen rösta på någon. Förtroende…
Följ oss
©2015 All Rights Reserved.