Vi tipsar om semesterläsningen – trevlig sommar!

Blogg
juni 21, 2017
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Semestern börjar närma sig och det är hög tid att planera läslistan. Pia är en riktig fackboksnörd som läser allt hon kommer över inom områdena personal branding, ledarskap och kommunikation. Här har vi sammanställt hennes bästa tips, både på nyare böcker och gamla klassiker som tål att läsas om.

Med dessa tips vill vi önska alla kunder, samarbetspartners och vänner en riktigt skön sommar!

Riv pyramiderna – Jan Carlzon
Det här är en klassiker från 80-talet av den dåvarande VD:n på SAS och Linjeflyg och har sålt i miljontals exemplar. Den kom ut i reviderad upplaga 2009 och jag läste helt nyligen om den – jag måste säga att den är precis lika aktuell nu som då. Han skriver om vikten av kundnytta och att företag som vill lyckas måste inse att mötet mellan kunden och de anställda är helt avgörande. Hans ledarskapsfilosofi handlar om det kärleksfulla ledarskapet; att utveckla motiverade medarbetare, att ta tillvara på deras erfarenheter, skapa delaktighet och en miljö som är fylld av respekt.

Beslutspyramiden – Ari och Mona Riabacke
Här får man lära sig på vilka grunder vi fattar beslut, vad det är som styr oss och framförallt hur vi kan lära oss att fatta bättre beslut. En inspirerande och lättläst bok av två personer som forskat och doktorerat i ämnet.

TYST, de introvertas revansch i ett samhälle där alla syns och hörs – Susan Cain
Ett extrovert beteende har länge räknats som normen för hur man ska vara, men den här boken vänder upp och ner på gängse värderingar och bidrar till att förändra bilden på de introverta. Det är en oerhört tankeväckande bok och ett måste för chefer, ledare och konsulter.

Talk like TED – Carmine Gallo
Inspirerande bok för alla som föreläser eller håller presentationer på jobbet. Att tala så att alla lyssnar är en färdighet som blir allt viktigare, även för dem som inte har det som profession. Författaren analyserar olika TED-talks, beskriver framgångsfaktorerna och kommer med en hel del konkreta tips. Går fort och enkelt att läsa. Finns också på svenska.

How to win friends and influence people – Dale Carnegie
Den här boken är gammal som gatan, men vad gör väl det! Det här är en superbra bok om personlig utveckling, kommunikation, påverkan och relationer. Färdigheter som är viktigare än någonsin för att navigera rätt i yrkeslivet. Finns på svenska också. Rekommenderas!

Seven habits of highly effective people – Stephen R. Covey
Den här boken kom ut redan 1989, och är en av världens mest spridda ledarskapsböcker. Den har översatts till 38 språk och sålt i över 40 miljoner exemplar och man fattar varför. De sju vanorna täcker in de allra viktigaste aspekterna av livet, hur vi vill vara som människor och hur vi vill leva våra liv. Läs den!

Relaterade Inlägg

Blogg
april 24, 2023

Drömchefens egenskaper där LYSSNA är den viktigaste

Kraven på dagens ledare är många och kommer från alla håll och kanter; uppifrån, utifrån och inifrån. Det är inte lätt att vara en…
Blogg
mars 31, 2023

TEDxStockholm presenterar åtta idéer och åtta talare

De flesta av er har säkert någon gång lyssnat på ett TED talk, vi har inspirerats och fascinerats av fantastiska talare som Simon Sinek,…
Följ oss
©2017 All Rights Reserved.