Gnäll inte över dåliga möten – gör så här istället

Blogg
maj 30, 2016
Pia Lanneberg

Expert inom kommunikation, ledarskap och varumärkesarbete

Det gnälls mycket över dåliga möten

Det gnälls mycket över möten, till viss del kanske med rätta. En tredjedel av vår arbetstid går åt till att sitta i möten – en hel del onödiga. Men gnäll leder ingenstans och det gynnar definitivt inte den egna karriären. Det är bättre att vara en del av lösningen än en del av problemet. Eller hur? 
Genom att ta initiativ och föregå med gott exempel kan du bidra till en bättre möteskultur på jobbet och samtidigt stärka ditt personliga varumärke. Det vill säga visa att du är en person som vill använda tiden till att åstadkomma värde för företaget. Här kommer några tips:

1. Kom i tid
Borde vara självklart, men är det inte. Kom ihåg att det ytterst handlar om respekt för andras tid.

2. Var förberedd
Om det är något som skickats ut innan så läs igenom det och gör också en liten omvärldskoll och se vad andra skriver om ämnet. Ställ dig alltid frågorna: vad handlar mötet om och hur kan jag hjälpa till?

3. Var aktiv
Ställ konstruktiva frågor under mötet, det visar att du är påläst, att du är engagerad och vill vara med och bidra.

4. Var närvarande
Håll inte på med din mobil eller lap-top. Var en god lyssnare och visa men ditt kroppsspråk att du är intresserad av det som sägs.

5. Respektera andras åsikter
Vi vill alla känna oss respekterade och att bli dissad för att man har en viss åsikt eller kommer med ett förslag är inget vidare. Föregå med gott exempel och visa att du respektera andras ståndpunkter, även om du inte håller med.

6. Ära den som äras bör
Om idén inte är din, var noga med att lyfta fram den personen som förslaget eller idén kommer ifrån.  

Relaterade Inlägg

Blogg
april 24, 2023

Drömchefens egenskaper där LYSSNA är den viktigaste

Kraven på dagens ledare är många och kommer från alla håll och kanter; uppifrån, utifrån och inifrån. Det är inte lätt att vara en…
Blogg
mars 31, 2023

TEDxStockholm presenterar åtta idéer och åtta talare

De flesta av er har säkert någon gång lyssnat på ett TED talk, vi har inspirerats och fascinerats av fantastiska talare som Simon Sinek,…
Följ oss
©2016 All Rights Reserved.